keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kestävän kehityksen asialla

Kevätuupumuksen keskellä paras mahdollinen uutinen koulusta saatavaksi on etätehtävät. Meneillään olevan kierrätyskalustekurssin puitteissa tehtävät koskivat mitäkäs muutaan kuin kierrätystä, ja erityisesti puusepänalalla.

Varsinkin huonekalujen ollessa kysymyksessä kierrätys on minulle hyvinkin ajankohtainen aihe, eikä vähiten siksi, että sisustaisin koko asuntoni antiikilla jos olisin siihen taloudellisesti kykenevä. Jaanpas teidän kanssanne nyt pienen valikoiman kauneimpia aarteitani ja samalla malliesimerkkejä ekologisista ja tyylikkäistä huonekaluista!

Etualalla ehdottomasti rakkain huonekaluni. Antiikkiarkku koristi äitini olohuonetta vuosien ajan, kunnes sai väistyä viiniarkun tieltä ja siirtyi minun omistukseeni.  Arkun tarkkaa ikää en tiedä, mutta pintakäsittelykerroksia se on läpikäynyt useamman... Valkoinen prinsessasohva on käytettynä ostettu, vesivahingon uhreiksi joutuneet edelliset omistajat myivät sen naurettavaan 40 euron hintaan.

Toinen antiikkiaarteeni: kokovartalopeili.

Työtuolini löytyi tuttujen navetan vintiltä.

K-Raudan karun näköiset varastohyllyt on askarreltu päällekäin ja petsattu.

Lehden kansilehti 40- ja 50-lukujen taitteesta.
Tällä on kaverikin, jäänyt pois kuvasta syystä X :D

Huonekalujen ja koriste-esineiden tuunaaminen on helppoa ja hauskaa. Puusepän koulutusta siihen ei tarvitse, ripaus mielikuvitusta ja sorminäppäryyttä riittää. Lähestulkoon jokaisessa kirpparinnurkassa kököttävässä roippeessa on potentiaalia johonkin käyttö- tai näyttökelpoiseen, se täytyy vain oivaltaa. Entisöiminen on sekä luonto- että lompakkoystävällistä. Tulen jakamaan kanssanne ideat joita nuppiini tästedes juolahtaa, toivottavasti saisin jonkun muunkin innostumaan tästä pienimuotoisesta ekoilusta :)

3 kommenttia:

  1. oi että, sun koti näyttää tosi kivalta! :)

    http://minka-psiloveshoes.blogspot.com/

    VastaaPoista